INFORMACIJE

Klupski sastanci:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

 

Treninzi na bazenima:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

Napomena

Ronilački centar Osijek je u subotu 19.11.2016. je svečano obilježio 20 godina postojanja. Igor Vrandečić, predsjednik kluba naglasio je da se klub razvija u pravom smjeru i da je sve više mladih koji se u RC Osijek odlučuju za prve zarone u svijetu ronjenja. Zahvalio je svim članovima i obećao da će u slijedećim godinama klub imati još više aktivnosti i sportskih uspjeha.

Gradonačelnik grada Osijeka je bio iznenađen visokom razinom profesionalnosti i kvalitete RC Osijek, "Znao sam da Osijek ima kvalitetan ronilački klub ali iznimno mi je drago kada sam vidio da se puno radi i s djecom, pogotovo s osobama s invaliditetom. Drago mi je da grad Osijek može pomoći ovakvim kolektivima i svakako će ubuduće to i nastaviti."

Gradonačelnik je potom primio i zahvalnicu Ronilačkog centra Osijek za svoje doprinos radu kluba.

Osim gradonačelnika svečanom obilježavanju 20 godišnjice kluba pridružili su se i Osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i mnogi drugi prijatelji kluba.

Predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza, Kamilo Čuljak je rekao kako je Ronilački centar zaslužio svaku pohvalu za svoj rad i pritom uručio Posebno priznanje predsjedniku kluba, Igoru Vrandečiću.

Članovi tima državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS)  - državne intervencijske postrojbe civilne zaštite (DIP CZ) za spašavanje na vodi, a čiji su članovi iz Ronilačkog centra Osijek, sudjelovali su na nedavno održanom osposobljavanju u EU projektu IPA FLOODS kroz modul FRB – Flood Rescue with Boats u Crnoj Gori.

Članovi DIP CZ tima: Krešimir Erk, Andrej Slivka, Igor Čebohin, Igor Hocenski, Igor Rutnik, Mihael Šilac, Mateo Bručić, Davor Kolačko, Dario Đurđević, Dinko Pavošević, Tanaka Mudrinić su odradili sve terenske vježbe te se uspješno pripremili za sudjelovanje na terenskoj vježbi IPA FLOODS – CRO 2016, koja će se održati od 17. do 21. listopada 2016. godine na području Zagrebačke županije.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje član je Konzorcija za provedbu EU projekta IPA FLOODS, koji još čine Predsjedništvo Vijeća ministara Talijanske Republike – Odjel za civilnu zaštitu (voditelj Konzorcija), Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Savezna agencija za tehničku pomoć Savezne Republike Njemačke (THW), Švedska agencija za krizne situacije (MSB), CIMA (Međunarodni centar za praćenje okoliša) i Studiare Sviluppo.

Projekt je podijeljen u dva djela (lota). U prvom dijelu (lot 1) države korisnice projekta su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska. Prvi dio će trajati 24 mjeseca; od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2016. godine a ukupna vrijednost projekta je 2 milijuna eura.

Cilj projekta jest povećati sposobnost država korisnica za razvoj učinkovitih nacionalnih sustava civilne zaštite i suradnja na području borbe protiv poplava na regionalnoj i europskoj razini (prevencija, pripravnost i odgovor). Osim toga, cilj projekta jest pružanje potpore državama korisnicama u boljoj pripremljenosti na području pripreme i provedbe Direktive za poplave Europske unije.

U dijelu jačanja pripravnosti kroz lot 1 su formirana dva Modula za spašavanje u poplavama s čamcima (FRB – Flood Rescue with Boats), gdje četiri države ustrojavaju jedan modul s ukupno 44 pripadnika (11 iz svake države). Tako su ustrojeni FRB North (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Hrvatska) i FRB South (Albanija, Kosovo, Makedonija i Turska).

Sve države su za potrebe operativnog djelovanja dobile kroz projekt opremu (čamci, osobna zaštitna oprema i oprema za upravljanje i logistiku) te će svaki modul zajedno sudjelovati na operativnom treningu.

U tom dijelu, 11 pripadnika tima za spašavanje u poplavama Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Odjel Osijek, sudjelovalo je na operativnom treningu modula od 25. do 30. rujna 2016. godine u Podgorici, Crna Gora.

Nakon završenih operativnih treninga, oba modula će sudjelovati na terenskoj vježbi IPA FLOODS – CRO 2016, koja će se održati od 17. do 21. listopada 2016. godine na području Zagrebačke županije, gdje će imati priliku provjeriti operativne procedure sudjelovanja u međunarodnim misijama.

Ronilački centar Osijek sa dijelom svojih članova sudjelovao je na eko akciji u Dubrovniku od 13.5-14.5.2016. Kao i svakog proljeća okupili su
se članovi ronilačkih klubova koji su u suradnji s Gradom Dubrovnikom i mnogobrojnim hotelima i društvima prionuli čišćenju podmorja.

Novost je da unutar našeg kluba možete položiti i osposobiti se za Emergency tečajeve. Odaberite tečaj sukladno Vašim prethodno stečenim kategorijama:

 • First Aid/CPR
 • Free Diving Rescue
 • Oxygen in Diving Emergencies

 

Sekcija PSS za spašavanje prilagođava se postupcima u zavisnosti o kakvoj se vrsti nesreće radi.

Prvenstveno se usmjerava i priprema za spašavanje prilikom ronilačkih nesreća. Da bi konačno spašavanje bilo što učinkovitije formirani su različiti tečajevi kao na primjer tečaj prve pomoći i oživljavanja koji je pogodan za svakoga.Pomoć mora biti pružena sukladno postupcima koje provodi medicinsko osoblje ili spasioci jer samo tako možemo izvesti svrsishodno spašavanje.

Glavna vodijla PSS su uputstva I:R:C: (Talijanska udruga za spašavanje) čiji je utemeljiteljski član PSS Worldwide. Organizacija sudjeluje sa E:R:C: (European Resuscition Concil- Europski savez za spašavanje) i A.H.A.(American Hearth Asociation – Američki savez za srce) u neprestanom osposobljavanju i obučavanju spašavanja i pružanja prve pomoći.

Svi didaktički materijali izrađeni su pod stručnim nadzorom osposobljenog medicinskog osoblja.

PSS Worldwide je dinamična športska škola pod vodstvom stručnjaka koja već mnogo godina djeluje na području športa i  obuke ronilaca svih kategorija. Priručnici sa vrhunskim sadržajem, napredan pristup učenju i stalno dopunjavanja pravila, obrazovni program i profesionalni kadrovi  doprinjeli su da PSS Worldwide danas nepobitno slovi kao škola visokokvalitetnog ronilačkog obrazovanja. PSS Worldwide nadopunjuje se različitim športovima, proučava i regulira programe izobrazbe, izrađuje didaktičke materijale, priprema televizijske emisije posvečene izobrazbi na području športa. U našem Centru možete polagati/nadograditi svoja znanja u svim granama...pss flow

« PočetakPret123456SlijedećeKraj »
Stranica 1 od 6

Ronilački tečajevi

CMAS Logo

CMAS kategorije:

CMAS ronjenje na dah

CMAS R1

CMAS R2

CMAS R3

CMAS tečajevi - specijalnosti:

 1. Rukovalac kompresorom i punilac ronilačkih boca
 2. Dubinsko ronjenje
 3. Noćno ronjenje
 4. Ronjenje u suhom odijelu
 5. Prva Pomoć i terapija O2
 6. Suho Odijelo

 

pss


Početni tečajevi

SCUBA Experience

SCUBA diver

OPEN water diver

Napredni tečajevi

ADVANCED O.W.D.

SCUBA rescue diver

DEEP diver

SPECIALTY diver

 •     Night Diving
 •     Digital Underwater Photography
 •     Deep Diving
 •     Dry Suit
 •     Wreck Diving
 •     NITROX diving

Emergency tečajevi

 1. First Aid and CPR
 2. Oxygen in Diving Emergencies

ssi


Scuba rangers - NOVO!

Pročitajte više...Kontaktirajte nas

Prvi korak do uzbudljivog svijeta ronjenja i vodenih sportova je naš kontakt!

Tel: +385(0)99 7313794

E-mail: info(AT)diving-osijek.com

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter program.

Prijava za članove


Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.