Company Logo

Kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji - RC Osijek prvi!

Članovi Ronilačkog centra Osijek, Dražen Stojčić kao fotograf i Andrej Slivka kao model, prošlog su vikenda sudjelovali na Kupu Hrvatske u podvodnoj fotografiji "Antun Gavranić" koje se održalo u Rovinju. Iako su predstavnici RC Osijek po prvi puta sudjelovali na ovom natjecanju, koje već sedmu godinu organizira Hrvatski ronilački savez, u konkurenciji od devetnaest ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije, ostvarili su najbolje rezultate: nagradu za najbolju fotografiju natjecanja, ali i prvo mjesto po ukupnom broju bodova na Kupu.

Natjecanje je otvorenog tipa, te svake godine privlači velik broj ronioca i zaljubljenika u podvodnu fotografiju. Trodnevno događanje prožeto je predavanjima, ronjenjem, izložbama, razmjenom iskustava i druženjem sudionika, a jedno je od dva hrvatska natjecanja u čijem se plasmanu ostvaruju bodovi za pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Natjecatelji trebaju snimiti što bolje podvodne fotografije u četiri zadane kategorije: podvodni ambijent bez modela, podvodni ambijent s modelom, fotografija ribe te makro fotografija.

Organizatori svim natjecateljima omogućuju jednake uvjete, roni se na dvije unaprijed određene lokacije, a provođenje strogih pravila osiguravaju suci. Članove RC Osijek ovaj je uspjeh posebno razveselio jer su uvjeti za ronjenje i podvodnu fotografiju na dan natjecanja bili vrlo nepovoljni - uz izrazito jake morske struje i lošu vidljivost, bio je poseban izazov snimati pod površinom mora.

Dražen Stojčić, iako se već duže vrijeme bavi profesionalnom fotografijom, tek se odnedavno okušao u podvodnom snimanju, a Andrej Slivka, instruktor RC Osijek, također je i izbornik hrvatske reprezentacije u podvodnom hokeju koja je ove godine po prvi puta nastupila na Svjetskom prvenstvu u podvodnom hokeju.

INFORMACIJE

KLUPSKI SASTANCI:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

TRENINZI NA BAZENIMA:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

EKO AKCIJE

2024. - Termini u fazi dogovora

RONILAČKI TEČAJEVI

CMAS Logo

pss




Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.

We have 21 guests and no members online