Company Logo

U Osijeku zaronilo više od 350 osoba povodom „Osječke ljetne noći“

Ovog vikenda na Trgu slobode u Osijeku ronilački spektakl Pogled u plavo oduševio je brojne Osječane i posjetitelje Osijeka koji su imali jedinstvenu priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja pod punom ronilačkom opremom.
 
Povodom zadnje ovogodišnje  „Osječke ljetne noći“ koja je brojnim posjetiteljima pružila bogat gastronomski, glazbeni i zabavni program u očaravajućoj ljetnoj atmosferi na Trgu slobode u Osijeku bio je postavljen 10-metarski montažni bazen s podvodnom izložbom fotografija Marjana Radovića, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji i građani Osijeka.
 
Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija Pogled u plavo održavala se je u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka, a uz podršku Agencije Promocija ronjenja i Ronilačkog centra Osijek dok je tijekom dva dana trajanja manifestacije u sklopu projekta Pogled u plavo zaronilo više od 350 osoba.
 
„Izuzetno nam je drago što smo imali priliku organizirati za naše građane i posjetitelje Osijeka besplatna probna ronjenja povodom posljednje „Osječke ljetne noći“.  Projekt Pogled u plavo promovira ronjenje kao aktivnost, a želja nam je takve aktivnosti primijeniti na kontinentu obzirom da smo grad na Dravi, a imamo i poznato kupalište Copacabanu te smatramo da ćemo
popularizacijom ronjenja kao slobodne aktivnosti proširiti dalje akciju u ekološkom, edukativnom i turističkom smislu u cilju uključivanja što većeg broja djece i mladih u edukativne i ekološke programe. Ovo je sjajan projekt gdje naši sugrađani i posjetitelji mogu uživati u ronjenju i podvodnoj izložbi te dobiti sve potrebne informacije o ronjenju i ronilačkoj opremi“, rekao je Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka.
 
Kako bi savladali osnovne tehnike i vještine ronjenja, kraću poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci i instruktori ronjenja Ronilačkog centra Osijek koji su s velikim brojem članova aktivirani u sklopu Državne Uprave za Zaštitu i Spašavanje kao tim za spašavanje iz vode.
 
„Vrlo rado smo se uključili u ovaj projekt koji promovira ronjenje te ima edukativan i ekološki karakter. Ronilački centar Osijek djeluje već 23 godine, a do sada smo obučili preko 700 ronilaca za početne i napredne ronilačke kategorije. Članovi kluba se bave plivanjem perajama i brzinskim ronjenjem, podvodnom fotografijom, ronjenjem na dah, podvodnim hokejom, daljinskim plivanjem perajama, podvodnim vještinama na moru i u bazenima, radom s invalidima, ronjenjem s bocama, a u sklopu našeg kluba djeluje i disciplina Scuba Ranger, ronjenje za djecu od 8 do 12 godina. Ovo je sjajna prilika za naše građane da se okušaju u ronjenju u potpuno kontroliranim uvjetima, a ronjenju se posebno raduju djeca kojima je ovo nezaboravno i jedinstveno iskustvo“, rekao je Andrej Slivka, instruktor ronjenja Ronilačkog centra Osijek.
 
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
 
Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.
 
Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
 
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.






INFORMACIJE

KLUPSKI SASTANCI:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

TRENINZI NA BAZENIMA:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

EKO AKCIJE

2024. - Termini u fazi dogovora

RONILAČKI TEČAJEVI

CMAS Logo

pss




Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.

We have 34 guests and no members online